NEDEN KÖPRÜ



Sevgili Dostlarım,

Yazmak, duygu ve düşünceleri kâğıda dökmek yazan için bazen tedavi, bazen sorumluluk, kimi zaman da keyif. Bu güne kadar yazdığım bilimsel makale, bildiri ve kitaplardan edindiğim deneyimler; hekimlik, akademik ve siyasi alanda yaşadıklarım bana bir KÖŞE’de sürekli olarak yazma cesaretini verdi. 

Siyasi, etnik ve inançsal kutuplaşmanın sürekli körüklenmesine; özgürlük, eşitlik, adalet ve dayanışma duygularının adeta yok edilmesine rağmen farklı kültürlerin, değerlerin bir arada, barış içinde ve ahenkle yaşamını sürdürmesi gelecek için umutlarımızı artırıyor. Bizleri birbirimize bağlayan sevinçlerimize ve acılarımıza da yer vereceğimiz bu KÖŞE’de yazmak için konu bulmak hiç de zor olmayacak gibi görünüyor.

Çalışma arkadaşlarımın, özellikle de gençlerin önerisiyle yazılarımı yazacağım köşenin adının “KÖPRÜ” olmasına karar verdik. Arkadaşlarım bana farklı inanç, etnik, siyasi ve sosyal gruplar arasında adeta köprü olma görevi vermişlerdi. Açıkçası bundan büyük onur duydum.

Cumhuriyet tarihi boyunca acı çekmeyen; dili, inancı, kökeni, giyimi, tercihleri ya da yaşam tarzı nedeniyle kendini dışlanmış hissetmeyen kimse var mıdır acaba? Şimdi yaşadığımız acıları yarıştırmak yerine aynı masa etrafında oturup birbirimizi anlamaya çalışma zamanıdır. “Karşı yakada” yaşayanların birbirleri ile kucaklaşabilmeleri için köprülere ihtiyaç vardır. İnsanları birbirinden uzaklaştırmaya çalışmak ve kendi “mahallelerine” hapsetmek üzere duvar örmek isteyen ve bundan çeşitli çıkarlar sağlamak isteyenlere inat hepimiz, gücümüz yettiğince köprüler kurmalıyız. 

Ülke ekonomisi kötü gittiğinde her kesimden insanların zarar gördüğünü, milli eğitimin amacından saptığı durumlarda herkesin evladının kötü etkilendiğini, terör eylemleri veya savaş durumunda yine herkesin çocuğunun öldüğünü artık anlamamız gerekiyor.

Kısacası ülkemizi sadece bir zihniyetin yönetmesi yerine, ülke çıkarlarını önceleyen ve uzlaşı kültürüne dayalı bir yönetim tarzını benimsemek gerekiyor.

Bu mümkün müdür? EVET! 

Yeter ki KÖPRÜ’ler kuralım…

Aytuğ Atıcı

1.4.2022

Köşe yazılarımı dinlemek için tıklayınız... "KÖPRÜ"



INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @aytug_atici