GİZEMLİ TARSUS KAZISI: DEFİNE ARAYAN HÜKÜMET



 

Aytuğ Atıcı

aytug.atici@gmail.com

24.04.2022

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde AKP Hükümeti tarafından 13 Kasım 2016 tarihinde başlatılan ve yaklaşık bir yıl süren “gizemli kazı” halen gündemden düşmüyor. Gizemli kazının sonlandırılmasının üzerinden 4.5 yıl geçti, bu kez aynı alanda birkaç gün önce çıkan yangın akla yeni soru işaretleri getirdi.

Tarsus’ta yapılan gizemli kazının üzerindeki sır perdesi neden bir türlü kalkmıyor?

Bu sır perdesinin kalkması için şu soruların yanıtı verilmelidir:

  1. Devleti yöneten Hükümet (AKP), neden adeta define arar gibi milletten, hatta milletvekillerinden gizli bir kazı yapar?
  2. Bütün kazılar gururla ve halka açık olarak yapılırken, Tarsus’taki kazı alanı neden MİT ve Özel Harekât polisleri tarafından ve uzun namlulu silahlarla korunmuş ve bu alana kimse yaklaştırılmamıştır?
  3. Bu gizemli kazıda ne arandığı neden hiç açıklanmamıştır?
  4. Milletvekilliği yaptığım dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine defalarca taşıdığım ve Başbakan Binali Yıldırım’a kazı ile ilgili olarak sorduğum sorulara neden yanıt verilmemiştir.
  5. Tarsus Müze Müdürü, Tarsus Kaymakamı, Mersin Valisi, hatta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile telefonla görüştüğümde neden bana kazı hakkında yeterince bilgiye sahip olmadıklarını söylemişlerdir?
  6. FETÖ/PDY davasında yargılanmış olan bir emniyet müdürünün define şebekesi içinde olduğunu iddia eden ve kazı öncesinde bir cinayete kurban giden polis memuru Mithat Erdal’ın ölümü ile ilgili şüpheli durumlar neden açıklığa kavuşturulmamaktadır?
  7. Öldürülen polis memurunun defineyi emniyete ihbar ettiği ancak bu bilginin mahkeme tutanaklarına yansıtılmadığı doğru mudur?
  8. Bu kazıda gerçekten ne çıkmıştır? Roma Kralı Dakyanus’a ait hazine bulunmuş mudur?
  9. Bu kazının uluslararası boyutu var mıdır? Daha da açıkçası Aziz Paul’ün yazdığı ve kayıp olan İncil’in bulunduğu iddia edilen bu kazının Vatikan’la bir ilgisi var mıdır?
  10. Vatikan’a yani Papa’ya 59 yıldır Cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret yapılmadığı halde, kazıdan kısa bir süre sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın Papa’yı ziyaret etmesinin bu kazıyla bir ilişkisi var mıdır?
  11. Kazı bölgesinde birkaç gün önce çıkan yangının kazıyla bir ilgisi var mıdır?

 

Kazı alanı çevresindeki evlerden birinde birkaç gün önce çıkan bir yangınla yeniden gündeme gelen gizemli kazının aydınlatılabilmesi için çok uğraş vermiştim. Kazı alanına defalarca gitmiş ve yetkililerden bilgi almaya çalışmıştım. Ama nafile…

Kazı alanında beni karşılayan bir MİT görevlisi bana kazıdan bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi olduğunu ve on gün içinde kendisinin bir açıklama yapacağını söylemişti. Milletimiz halen o açıklamayı beklemektedir.

Sıraladığım bu sorular dikkatle incelendiğinde ve mantık süzgecinden geçirildiğinde. Tarsus’ta dünyanın gözü önünde ve devleti en üst düzeyde yönetenlerin himayesinde bir define arandığı, bulunan şeylerin bir polisin öldürülmesine yol açacak kadar değerli olduğu kanısı giderek güçlenmektedir.

Elbette gün gelecek, devran dönecek ve Tarsus’ta bu gizemli kazıyı yapanlar halka hesap verecektir. Çatırdayan AKP iktidarı bittiğinde bu gizemli kazıda neler bulunduğunu söyleyecek ve yukarıdaki soruların yanıtlarını bulmamıza yardım edecek çok sayıda görevli çıkacaktır.

Bu işin peşini asla bırakmayacağım!

Maaşlarını milletten alıp, milletten gizli işler yapanlardan hesap sorulana kadar uğraşmaya devam edeceğim!

Sözüm söz…



INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @aytug_atici