CHP İÇİN HENÜZ ÇOK GEÇ DEĞİL



Aytuğ Atıcı

14.01.2024

 

CHP yönetimi belediye başkan adaylarının büyük bir çoğunluğunu “atama” yoluyla belirlemeye devam ediyor. Bu yöntemin partimiz için doğru bir yöntem olmadığını, başta üyelerimiz olmak üzere seçmenimizi ve CHP’ye oy verme ihtimali olan diğer seçmenleri mutlu etmediğini defalarca dile getirdik. Üye iradesine dayanmadan belirlenen adaylar, çok iyi insanlar olsalar da tepkiler her geçen gün artıyor.

CHP’nin önce kendi üyesinin fikirlerini önemsemesi gerekiyor ki bugüne kadar CHP’ye oy veren seçmen de önemsendiğini hissetsin. Ancak bu aşamadan sonra, kendi belirlediği adaya inanan ve sahip çıkan üyelerimiz, CHP’ye oy verme ihtimali olan diğer seçmenlerin kapısına gidip oy istediğinde başarı şansı artabilir. Bu şansı yakalamak için üyelerimizin ve seçmenimizin heyecanını artırmak ve partimize olan aidiyetini güçlendirmek gerekiyor. Bunun için henüz çok geç değil. CHP adaylarının henüz ilan edilmediği ve kazanma ihtimali yüksek olan yerler başta olmak üzere her yerde, üyeye dayalı ön seçim veya örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapılması bugüne kadar yaşanan olumsuzlukları büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır.

Bu aşamadan sonra, üyeye dayalı ön seçim veya örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapılması demokratik bir yaklaşımdan öte CHP’nin yerel seçim başarısı için zorunlu bir durum haline gelmiştir. CHP’de siyaset yapan herhangi birinin bu durumu fark etmemesi mümkün değildir. Hassasiyet bu kadar yüksek iken “en iyisini ben bilirim” demekte ısrar edilmesi nasıl izah edilebilir bilemiyorum.

Sadece belediye başkan adaylarının değil, belediye ve il genel meclis üye adaylarının da üyeye dayalı ön seçim veya örgüt denetiminde eğilim yoklaması ile belirlenmesi CHP’nin başarı sansını yükseltecektir. Ayrıca belediye ve il genel meclis üye adayları belirlenirken fermuar sistemi olarak tabir edilen yöntemin uygulanması yani sıralamanın bir kadın-bir erkek aday olarak düzenlenmesi de başarı için zorunluluk halini almıştır. Bununla birlikte gençlik kotasının seçilebilir sıralar için uygulanması gençlerimizi sahaya coşkuyla indirmek ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak için yeterli olacaktır.

Bunlara ek olarak, bu anlattıklarım yapıldığında seçmenimiz Sayın Genel Başkanımızın sözünü büyük oranda tuttuğuna tanık olacak ve liderine güveni artacaktır.

Yukarıda anlattıklarım yapılmadan başka partilerle işbirliği yapabilmek uğruna verilecek tavizler CHP üyelerini ve seçmenini daha da sıkıntılı hale getirecektir. Bunun örneği 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde acı bir şekilde yaşanmıştır.

CHP için henüz çok geç değil!

Hâlâ yapılabilecek şeyler var!

Ve başarmak mümkün!



INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @aytug_atici